داروخانه شبانه روزی دکترعلیزاده
پنجشنبه 16 فروردين 1397 :: 13:58 ::  نويسنده : دکترعلزاده ::  تعداد بازدید : 10

درباره ی ارتوپدی بیشتر بدانید


ارتوپدی Orthopedics شاخه ای از جراحی است که در حیطه سیستم حرکتی بدن فعالیت دارد.

سیستم حرکتی شامل استخوان ها، مفاصل، عضلات و دیگر بافت هایی است که در اندام های حرکتی وجود دارند.

با ساختمان مفصل آشنا شوید

متخصص ارتوپدی که به آن متخصص استخوان و مفاصل یا جراح استخوان و مفاصل یا ارتوپد هم میگویند

سعی میکند تا با استفاده از روش های جراحی و غیر جراحی به درمان مشکلات سیستم حرکتی بدن اهتمام ورزد. مشکلاتی مانند :
آسیب های استخوان ها و مفاصل بدنبال ضربات مثل شکستگی، در رفتگی، کشیدگی و رگ به رگ شدن، پاره شدن تاندون ها و رباط ها و ...
آسیب‌های ورزشی
خراب شدن مفاصل بدن مثل آرتروز و ساییدگی مفصل
عفونت اندام‌ها
تومورهای استخوان و بافت‌های نرم اندام
بیماری‌های مادرزادی اندام‌ها

کلمه ارتوپدی ریشه یونانی داشته و اولین بار آنرا آقای نیکولاس آندری Nicolas Andry در سال 1741 میلادی

از ادغام دو لغت ارتو Orthos به معنای صاف و مستقیم و لغت پدی Paideion به معنای کودک و بچه درست کرد.

علت این ترکیب آن بود که در ابتدا ارتوپدی بدنبال صاف کردن اندام‌ها در بچه هایی بود که دست و پا یا ستون فقرات کج داشتند.

آموزش ارتوپدی
در ایران افرادی که مدرک دکترای پزشکی دارند با طی یک دوره تخصصی چهار ساله در دانشکده های پزشکی

مدرک تخصصی ارتوپدی را دریافت می‌کنند. دوره چهار ساله تخصصی ارتوپدی را دوره رزیدنتی Residency میگویند

و پزشکی که در حال طی این دوره است را رزیدنت Resident می‌نامند. پس از طی این دوره چهار ساله از فرد رزیدنت

امتحانی به نام بورد تخصصی ارتوپدی Orthopedic board گرفته می‌شود و کسانی که در این امتحان قبول می‌شوند

را صاحب بورد تخصصی می‌نامند.

به علت گسترش انفجارگونه علوم در همه شاخه ها من جمله ارتوپدی، پزشکی ارتوپدی به زیر شاخه هایی تقسیم شده است

و بسیاری از متخصصین ارتوپدی فعالیت کاری خود را به یک زیر شاخه محدود کرده‌اند. آنها به این طریق سعی می‌کنند

بیشترین تمرکز خود را در یک زمینه بگذارند تا علم و تجربه بیشتری را در آن زمینه کسب کنند. این زیر شاخه ها عبارتند از:
جراحی دست
جراحی شانه و آرنج
جراحی ستون مهره
جراحی لگن و مفصل ران
جراحی زانو
جراحی پا
جراحی ارتوپدی کودکان
حراجی تومورهای سیستم حرکتی
جراحی تروما و آسیب‌های اسکلتی
جراحی آسیب‌های ورزشی
البته همه زیر شاخه های تخصصی ذکر شده فقط محدود به ارتوپدی نیستند.

بطور مثال متخصصین جراحی عمومی هم یک زیر شاخه تخصصی بنام جراحی دست دارند

و یا متخصصین جراحی اعصاب هم اعمال جراحی ستون فقرات را انجام می‌دهند.

البته همه زیر شاخه های تخصصی ذکر شده فقط محدود به ارتوپدی نیستند. بطور مثال متخصصین جراحی

عمومی هم یک زیر شاخه تخصصی بنام جراحی دست دارند و یا متخصصین جراحی اعصاب هم اعمال جراحی ستون فقرات را انجام می‌دهند.

در بعضی از این زیر شاخه ها و در بعضی از کشورها دوره های تخصصی چند ماهه تا یک ساله ای وجود دارد

که به آنها فلوشیپ Fellowship میگویند. متخصصین ارتوپدی با گذراندن این دوره ها در دانشکده های پزشکی،

سعی می‌کنند مهارت‌های عملی خود را در درمان بیماری‌های یک زیر گروه تخصصی خاص بیشتر کنند.

اعمال جراحی ارتوپدی
درمان‌های مختلفی به توسط متخصصین ارتوپدی انجام می‌شود که شایع‌ترین آنها عبارتند از
جا اندازی شکستگی‌ها بصورت بسته با کمک عمل جراحی
اعمال جراحی تعویض مفصل
آرتروسکوپی مفاصل
استئوتومی استخوان‌ها و تصحیح تغییر شکل آنها
پیوند استخوان
ترمیم عصب
ترمیم یا جابجا کردن تاندون ها

ما در حال‌حاضر اصلا چیزی به نام بیماری ارتوپدی در ایران نداریم. شاید چند بیماری عفونی مانند عفونت زانو و استخوان و... داشته باشیم،

اما باز بیماری تلقی نمی‌شود. آن چیزی که ما اکنون در ایران به‌عنوان اشکال‌های ارتوپدی داریم،

بیشتر مربوط به مسائلی است که انسان درطول زمان پیدا می‌کند. مسائل و مشکل‌هایی

که اغلب به‌علت نوع سبک زندگی، ورزش‌کردن، اضافه‌وزن و...، زودتر در ایران اتفاق می‌افتند.
شایع‌ترین علتی که بیماران در حوزه غیرتصادف‌ها به ما مراجعه می‌کنند، آرتروز(به‌ویژه آرتروز زانو) است؛

علت اصلی ایجاد آرتروز زانو، تحمل تمام وزن بدن است. اغلب صدمه‌های واردشده به‌زانو بسیار زیاد است،

به‌همین‌دلیل به‌سرعت به‌سمت آرتروز پیش می‌رود. چنانچه وزن فرد زیاد، ورزش و تحرکش کم و میزان چهارزانو و روی زمین نشستن فرد زیاد باشد،

آرتروز زودتر اتفاق خواهد افتاد.

آرتروز را بشناسیم


آرتروز یک بیماری مزمن مفصل است که در آن غضروف مفصلی کم کم از بین می رود.

در ابتدا غضروف پوشاننده انتهای استخوان خاصیت ارتجایی و قدرت خود را از دست میدهد،

کم کم نازک شده و این امر آن قدر پیشرفت می کند تا استخوان زیر غضروف بدون پوشش

غضروفی مانده و سطح دو استخوان مجاور در ناحیه مفصل به هم نزدیک شده و در موارد پیشرفته به هم ساییده می شوند.

با گذشت زمان در لبه های مفصل استخوان سازی زیادی و غیر طبیعی تشکیل می شود.

با پیشرفت آرتروز درد شدیدتر می شود. بیماراز درد، خشکی، تغییر شکل و گاهی صدای مفصل در هنگام حرکت آن شاکی است.

در دوران حاد آرتروز، در اثر التهاب به وجود آمده، مفصل ورم می کند و درد آن شدیدتر می شود.

گاهی مفصل آب می آورد. در اثر درد و بی حرکتی کم کم عضلات اطراف ضعیف می شوند.

بهترین محصولات برای درمان انواع آرتروز

درباره ی ارتوپدی بیشتر بدانید

پنجشنبه 16 فروردين 1397 :: 13:36 ::  نويسنده : دکترعلزاده ::  تعداد بازدید : 8

عملکرد آنتی اکسیدان (1)

وقتی صحبت از سلامت است یکی از اصطلاح‌هایی که عموما شنیده می‌شود آنتی‌اکسیدان است .

پزشکان تغذیه دائما توصیه میکنند که چگونه باید آنتی‌اکسیدان را در رژیم غذایی‌تان یا برنامه‌ی روزانه‌ی مراقبت

از پوست‌تان بگنجانید. به طور قطع آنتی‌اکسیدان‌ها برای سلامت فوق‌العاده مفید هستند،

و این بیش از یک دلیل دارد. فواید آنتی‌اکسیدان‌ها به علت توانایی آنها در مبارزه با رادیکال‌های آزاد است.
بدن ما به‌ طور مداوم میزبان آنتی اکسیدان‌ ها و رادیکا‌ل‌های آزاد است برخی از آنتی‌ اکسیدان‌‌ها توسط خود بدن ساخته می‌شوند

و بقیه‌ی موارد از طریق تغذیه تأمین می‌شوند.
آنتی‌اکسیدان‌ها ترکیباتی هستند که باعث محافظت در برابر آسیب سلولی ناشی

از مولکول‌هایی به نام رادیکال‌های آزاد می‌شوند. آنتی اکسیدان ها مواد مغذی در غذاها هستند

که می توانند از تخریب بدن جلوگیری کنند؛ در واقع آنتی اکسیدان ها باعث خنثی کردن رادیکال های آزاد می گردند.

آنتی اکسیدان ها مانند جارو در برابر رادیکال های آزاد عمل می کنند و باعث از بین بردن رادیکال های

آزاد و نوسازی سلول های تخریب شده، می شوند.آنتی اکسیدان ها از عواملی هستند که سلول ها را در مقابل اکسیدان ها

محافظت کرده و مانع از تخریب سلولی و آسیب های مزمن در برابر رادیکال آزاد میشوند .

این مواد در جلوگیری از ایجاد بیماری هایی مانند سرطان , بیماری قلبی , سکته مغزی , آلزایمر , آرتریت روماتوئید و کاتاراکت نقش دارند

رادیکال آزاد چیست؟

آنتی اکسیدان ها به اسلحه ای عمومی در مبارزه برای حفظ سلامت تبدیل شده اند

اما در داستان آنتی اکسیدان ها و رادیکال های آزاد با مشکلاتی مواجهیم. آنتی اکسیدان ها در اشکال گوناگونی وجود دارند؛

از ویتامین هایی مانند ویتامینC، E و بتاکاروتن گرفته تا مواد معدنی مانند منگنز و سلنیوم و طبیعتا هر یک می تواند

تاثیر متفاوتی بر سلول های بدن بگذارد. در سال های اخیر برای مثال، دانشمندان گزارش داده اند بتاکاروتن به جای کاهش

میزان ابتلا به سرطان، در واقع خطر مرگ ناشی از سرطان ریه یا بیماری های قلبی را میان گروهی از سیگاری ها افزایش داده است.

آنتی اکسیدان ها با خنثی سازی رادیکال های آزاد فرآیند اکسیداسیون را متوقف می کنند. برای انجام

این کار خودآنتی اکسیدان ها اکسیده می شوند. به همین دلیل دائما به وجود منابع آنتی اکسیدانی در بدن نیاز است.

نحوه عملکرد آنها به دو روش طبقه بندی می شود :

▪ شکستن زنجیره: زمانی که یک رادیکال آزاد الکترونی را جذب کرده یااز دست می دهد ، رادیکال دوم تشکیل می شود.

سپس این ملکول همین کار را با ملکول سوم انجام می دهد.

این روند ادامه می یابد تا زمانی که ترمیناسیون روی دهد که طی آن یا رادیکال بوسیله یک آنتی اکسیدان شکننده

زنجیره مانند بتا کاروتن و ویتامین های C و E تثبیت می شود ، یا براحتی به یک محصول بی ضرر تبدیل می شود.

▪ راه بازدارنده: آنزیم های آنتی اکسیدان مانند سوپراکسید دسموتاز ، کاتالاز و گلوتاسیون پراکسیداز با کاهش میزان

تشکیل زنجیره از اکسیداسیون جلوگیری می کند. چنین آنتی اکسیدان هایی با یافتن رادیکال های آغاز گر می توانند

یک زنجیره اکسیداسیون را برای همیشه متوقف سازند. همچنین می توانند

با تثبیت رادیکال های فلزی مانند مس و آهن از اکسیداسیون جلوگیری کنند.

تاثیر هر آنتی اکسیدانی در بدن بستگی به این دارد که درگیر چه رادیکال آزادی می شود ،

چگونه و کجا تولید می شود ، و هدف آسیب کجاست. بنابراین در حالیکه یک آنتی

اکسیدان در یک سیستم ویژه می تواند در برابر رادیکال های آزاد اثر حفاظت بخش داشته باشند ، ممکن است

در سیستم های دیگر هیچ تاثیری نداشته باشند. یا در شرائط خاص یک آنتی اکسیدان حتی ممکن است

بعنوان یک پرو- اکسیدان که انواع اکسیژن سمی را ایجاد می کند ، عمل نماید.

میزان مناسب دریافت آنتی اکسیدان ها

انجمن قلب آمریکا مصرف مکمل های آنتی اکسیدانی را به افراد توصیه نمی کند ،

تا اطلاعات بیشتری در این زمینه بدست آید. در عوض پیشنهاد می کند همه سعی کنند روزانه تنوعی از غذاها

را از همه گروههای غذایی اصلی مصرف کنند. بعلاوه ویتامین C ، ویتامین E ، سلنیم و کاروتنوئید ها

یی مانند بتا کاروتن را باید از مواد غذایی و نه از مکمل ها دریافت کرد. پس از بررسی اطلاعات موجود در زمینه

اثرات سودمند یامضر آنتی اکسیدان ها محققان به این نتیجه رسیدند که مدرک کافی برای تایید مصرف زیاد این مواد مغذی

برای مقابله با بیماری ها ی حاد ندارند. در واقع آنها هشدار داد ه اند که دز های بشدت بالای آنتی اکسیدان ها ممکن است

به بدن صدمه برسانند و مشکلاتی از جمله اسهال ، خونریزی و احتمال واکنشهای سمی راایجاد کند.

آیا مصرف مکمل های آنتی اکسیدان به همان اندازه آنتی اکسیدان های طبیعی موثر هستند؟
تفاوت فیزیولوژیکی معنی داری بین آنتی اکسیدان های افزودنی با آنهایی که به طور طبیعی در منابع غذایی موجود هستند

وجود ندارد. با این حال هیچ مدرکی هم مبنی بر این که دریافت آنتی اکسیدان ها به عنوان یک رژیم مکمل غذایی

به خوبی آنتی اکسیدان های موجود در مواد غذایی عمل کند وجود ندارد.

نباید با مصرف مکلمل های غذایی دریافت آنتی اکسیدان ها را بیش از حد بالا برد چرا که اثری نخواهد داشت.

در حالی که با مصرف مواد غذایی به ندرت اتفاق می افتد که مصرفی بیش از حد از آنتی اکسیدان ها داشته باشید.

در مقاله ای که بتازگی منتشر شده، محققان سم شناسی تاکید کرده اند باورهای همه یا هیچ درباره آنتی اکسیدان ها،

فقط زمانی درست از کار در می آید که توجه ما به میزان مناسب مصرف آنها معطوف باشد. آنها می نویسند:

«طی چند دهه، آنتی اکسیدان ها مانند آونگی بین دو برچسب «صرفا سالم» و «بسیار سمی» و نیز

بین دو برچسب «آنتی اکسیدان های طبیعی بهترین هستند» و «هیچ کاری از آنتی اکسیدان ها

بر نمی آید» در نوسان بودند. طرفین این مجادله، گوش شنوایی برای استدلال های طرف مقابل نداشتند.

امروز نیز این احکام نادرست تصحیح نمی شود و از این رو آونگ آنتی اکسیدان ها همچنان میان این دو دیدگاه افراطی در نوسان است.

قاعدتا چنین تحقیقاتی اختلال ایجاد می کند و سبب سردرگمی دانشمندان و مصرف کنندگان خواهد شد.

جزییات بیشتر درباره ی آنتی اکسیدان ها را اینجا بخوانید : عملکرد آنتی اکسیدان (2)

عملکرد آنتی اکسیدان (1)

پنجشنبه 16 فروردين 1397 :: 13:26 ::  نويسنده : دکترعلزاده ::  تعداد بازدید : 8

گاهی خرید از فروشگاه‌های محصولات غذایی و بهداشتی و داروخانه‌ها تبدیل به تجربه‌ای خسته‌کننده می‌شود.

میان مجموعه‌ای از مکمل های غذایی و رژیمی درون قفسه‌های فروشگاه گیج می‌شویم و نمی‌دانیم کدام را انتخاب کنیم

یا واقعا به کدام مکمل نیاز داریم. از ویتامین‌ها و موادمعدنی گرفته تا انوع و اقسام قرص‌های لاغری، هزاران هزار گزینه برای انتخاب وجود دارد.

اما آیا واقعا به همه‌ی اینها نیاز داریم؟ آیا تمام این مکمل های غذایی مؤثر هستند یا واقعا کدام یک برای ما بهتر است؟

برای رسیدن به پاسخ این سوالات در اینجا با مکمل آشنا شوید

طبق آنچه وزارت بهداشت آمریکا درباره‌ی مکمل های غذایی می‌گوید، موارد زیر را می‌توان

جزو مکمل های غذایی به شمار آورد:

  • به عنوان مکمل غذایی باید در رژیم غذایی گنجانده شود.
  • شامل یک یا چند ماده‌ی مشخص (ویتامین‌ها، گیاهان دارویی، اسیدهای آمینه یا دیگر اجزاء تشکیل‌دهنده‌ی آنها) باشد.
  • به صورت خوراکی مصرف شود.
  • برچسب مکمل غذایی داشته باشد و به عنوان مکمل‌ غذایی در نظر گرفته شود.

از طرفی، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) موادی را مکمل دارویی می‌داند

که علاوه بر موارد بالا شامل ویژگی‌های زیر نیز باشد:

  • کیفیت تولید آن بسیار بالا باشد.
  • حاوی آلاینده یا ناخالصی نباشد.
  • برچسب آن بسیار دقیق و با ذکر جزئیات باشد.


برچسب مکمل‌های غذایی
همه مکمل‌های غذایی دارای برچسبی هستند که محتویات، میزان مواد تشکیل‌دهنده،

میزان توصیه‌شده مصرف در هر وعده و دیگر مواد اضافه‌شده (مانند پرکننده‌ها، ترکیب‌کننده‌ها و طعم‌دهنده‌ها) را به‌دقت مشخص می‌سازد.

تولیدکننده‌های مکمل‌های غذایی میزان توصیه‌شده برای مصرف مکمل غذایی در هر وعده را مشخص می‌کنند

، اما ممکن است متخصص تغذیه شما تشخیص دهد، مصرف مقادیر متفاوت برای شما مناسب‌تر است.

اثربخشی
اگر در برنامه غذایی شما تنوع مصرف مواد غذایی نباشد، ممکن است مصرف برخی از مکمل‌های غذایی بتوانند

کمبود برخی از مواد ضروری مغذی را جبران نمایند. بااین‌حال، مکمل‌ها نمی‌توانند جای داشتن

یک رژیم غذایی متنوع که برای سلامتی از اهمیت بالایی برخوردار‌است ، بگیرند. شواهد علمی نشان داده است،

برخی از مکمل‌های غذایی برای سلامت عمومی بدن و یا برای مدیریت برخی از عوارض خاص بیماری‌ها سودمند می‌باشند.

به‌عنوان‌مثال، کلسیم و ویتامین D برای حفظ تراکم استخوان‌ها و کاهش از دست دادن سلول‌های استخوانی مهم است ؛

اسیدفولیک خطر ابتلا به برخی از نقص‌های مادرزادی را کاهش می‌دهد؛ و اسیدهای چرب امگا 3 که از روغن ماهی به دست می‌آیند،

می‌تواند به برخی از بیماران قلبی کمک نماید . برای تعیین دقیق اثربخشی مکمل‌های دیگر ، نیاز به بررسی و ازمایشات بیشتری می‌باشد.

کیفیت
مکمل‌های غذایی محصولات پیچیده‌ای هستند. ماهیت، خلوص، قدرت و ترکیب آن‌ها باید تأیید شود.

اضافه کردن اشتباه مواد، استفاده بیش‌ازاندازه و یا کمتر از حد مجاز مواد مغذی در بسته‌بندی،

احتمال آلودگی مواد و برچسب‌گذاری غیر صحیح محتویات باید به‌دقت مورد ارزیابی قرار گیرد.

چندین سازمان مستقل مکمل‌ها را آزمایش نموده و کیفیت آن‌ها را ارزیابی می‌کنند، پس از تأیید ازمایشات،

این سازمان‌ها برای مکمل‌ها تأییدیه صادر می‌کنند. این تأییدیه‌ها تضمین می‌کند که این محصول با رعایت استانداردها ساخته‌شده،

مواد ذکرشده در برچسب‌ها با محتویات بسته‌بندی مطابقت دارد و در آخر آنکه فاقد مواد آلاینده یا مضر می‌باشند.

اما این تأییدیه‌ها تضمین نمی‌کند که مکملی بی‌خطر یا مؤثر است.

ایمنی و عوارض جانبی
بسیاری از مکمل‌ها حاوی موادی هستند که می‌توانند اثر فعالی در بدن داشته باشند.

همیشه در خصوص احتمال عوارض جانبی غیرمنتظره، به‌خصوص در رابطه با محصولات جدیدی که قبلاً استفاده نکرده‌اید، مراقب باشید.

اگر افراد بجای استفاده از داروهای تجویزشده توسط پزشک از مکمل‌ها استفاده کنند و یا زمانی که هم‌زمان

از ترکیب زیادی از این مکمل‌ها مصرف کنند، شانس بروز عوارض افزایش می‌یابد.

برخی از مکمل‌ها می‌توانند خطر خونریزی را افزایش دهند و یا اگر فردی آن‌ها را قبل یا بعد از عمل جراحی مصرف کند،

ممکن است در بیهوشی آن‌ها اختلال ایجاد شود. همچنین مکمل‌های غذایی می‌توانند در اثر برخی از داروهای

تجویزی اختلال ایجاد کنند. به خاطر داشته باشید که برخی از ترکیبات موجود در مکمل‌های غذایی

به مقدار زیادی در برخی از محصولات غذایی، ازجمله غلات صبحانه و نوشیدنی‌ها اضافه می‌شوند.

درنتیجه، ممکن است در طی روز شما بیشتر ازآنچه تصور می‌کنید این مواد را دریافت نمایید. مصرف زیادتر ممکن است

بر ای سلامتی شما مناسب نباشد.

واسیلیوس فرانکوس (Vaslios Frankos) پزشک بخش برنامه‌های غذایی FDA معتقد است

که نباید غلات غنی شده یا انواع کورن فلکس‌ها، که در بازار به عنوان مکمل‌های صبحانه مطرح می‌شوند،

را با مکمل های غذایی اشتباه گرفت. در واقع، مواردی که به آنها اشاره شد، فقط درباره‌ی انواع قرص‌، کپسول و پودرها صدق می‌کند

و برچسب‌های این محصولات باید به گونه‌ای باشد که اعتماد کامل مصرف کننده را در مورد مواد تشکیل دهنده

بسته‌بندی محصول به درستی جلب کند. این کار باعث می‌شود تولیدکنندگان هم درباره‌ی محصولات خود نهایت صداقت

را با سازمان غذا و دارو داشته باشند.

مصرف مکمل های غذایی برای چه گروه ها و تحت تاثیر چه شرایطی الزامی است؟

نوزادان و کودکان:
استفاده از قطره ویتامین D از بدو تولد و قطره آهن از زمان شروع غذای کمکی.

کودکان پیش دبستانی:
مکمل روی که کمبود آن در کشور ما گسترده است و مکمل آهن در درصدی که کم خون هستند.

کودکان دبستانی دارای اختلال رشد:
استفاده از مکمل های مولتی ویتامین و مینرال برای کمک به بهبود اشتها و رشد کودکان به صورت دوره ای و محدود.

دوران بلوغ:
دوران بلوغ یکی از دوران های رشد سریع است. در صورتی که نتوانیم از طریق یک رژیم غذایی متعادل،

نیازهای این دوره را تامین کنیم، استفاده از انواع مکمل ها برای این دوره ضروری است.

مکمل آهن، روی، گاهی مولتی ویتامین ها یا مکمل های غذایی پروتئینی برای نوجوانانی که از منابع غذایی

و حیوانی به اندازه کافی استفاده نمی کنند، ضروری است.

دوران های بارداری و شیردهی:
مکمل آهن برای دوره بارداری ضروری است. مکمل اسید فولیک پیش از بارداری توصیه می شود.

در صورتی که وزن گیری مادر در دوران بارداری مناسب نباشد، مکمل های غذایی مناسب این دوره نیز لازم است.

مادران شیردهی که رژیم غذایی متعادل ندارند، به منظور تامین شیر و حفظ سلامتی مادر به انواع مکمل های غذایی نیاز دارند.

مصرف ناکافی شیر و فرآورده های لبنی:
افرادی که به هر دلیل نتوانند از مقدار کافی لبنیات استفاده کنند، به مکمل کلسیم و بعضی از مواد مغذی دیگر موجود در لبنیات، نیاز دارند.

افراد با شرایط کاری ویژه:
افرادی که شب کارند یا به صورت شیفتی کار می کنند، افرادی که در معادن و دور از نور خورشید زندگی و فعالیت می کنند

به مکمل ویتامین D و بعضی از ریزمغذی ها نیاز دارند.

افراد میانسال و سالمند: این افراد بر حسب شرایط خاصی که با آن مواجه می شوند، به انواع مکمل ها نیاز دارند.

به عنوان مثال معده بعضی از افراد سالمند قدرت تولید فاکتور ویتامین B۱۲ را از دست می دهد،

در چنین شرایطی نیاز به مکمل تزریقی ویتامین B۱۲ وجود دارد.

ورزشکاران حرفه ای:
با توجه به نوع ورزش، مدت و شدت آن و دوره های طولانی تمرینات و مسابقات، نیازهای بدن شان

با رژیم های غذایی معمولی تامین نمی شود. در چنین شرایطی استفاده از انواع مکمل ها برای آنها ضروری است.

بیماران بدحال:
بیماران بدحال به غذاهای ویژه ای نیاز دارند، چون در این بیماران شرایط متعارف هضم و جذب و گاهی متابولیسم مختل می شود

. در این بیماران مکمل های غذایی تنها و بهترین شیوه درمان و کوتاه کردن دوره بیماری است.

افراد با رژیم های غذایی نامتعادل:
افرادی که رژیم های غذایی نامتعادل دارند، مثلا کسانی که از ماهی کافی در برنامه غذایی خود استفاده نمی کنند،

استفاده از مکمل های امگا ۳ برای ایجاد تعادل تغذیه و حفظ سلامتی لازم است.

بنابراین اگر در هریک از این دسته ها قرار دارید میتوانید اینجا را کلیک کنید تا با بهترین مکمل ها آشنا شوید

دوستان عزیزم اولین و مهمترین نکته در رابطه با مکمل های غذایی این است که هرگز نباید فراموش کنید

مکمل های غذایی به عنوان تکمیل‌کننده‌ی رژیم غذایی طراحی شده‌اند، نه به عنوان جایگزین خوراکی‌های مغذی.

پس قرار نیست کمبود تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن توسط این مکمل‌ها تأمین شود.

دیوید گاروتو (David Grotto)، سخنگوی انجمن رژیم غذایی آمریکا، معتقد است:

در صورت افت بدن در اثر رژیم غذایی نامناسب یا محدود، مکمل غذایی می‌تواند کمک کننده باشد،

اما در نهایت، حتی یک سری ویتامین، موادمعدنی یا سایر مکمل های غذایی هرگز نمی‌تواند جای تغذیه‌ی سالم را بگیرد.

در واقع مواد غذایی ترکیبات پیچیده‌ای هستند که نه تنها شامل انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی،

فیبر‌ها و مواد مغذی (کربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و پروتئین‌ها) و مواد شیمیایی-گیاهی هستند؛

بلکه دارای موادی مغذی و طبیعی‌ هستند که علم تاکنون موفق به شناسایی بسیاری از آنها نشده است.

بنابراین حفظ یک رژیم غذایی سالم مزایایی را برای بدن فراهم می‌کند که هیچ ماده‌ی دیگری آن را برآورده نمی‌کند.

با این حال برخی از افراد ممکن است به دلیل مشکلات و شرایط متفاوت نیاز به مصرف مکمل‌های مختلفی داشته باشند. افرادی مانند:

زنان باردار
مادران شیرده
گیاه‌خوران سفت و سخت
افرادی که بدن آنها برخی مواد غذایی را نمی‌تواند تحمل کنند یا به آنها آلرژی دارند
افراد مسن
کسانی که با بیماری‌های کلیوی، قلبی و عروقی، استخوانی و سرطانی دست و پنجه نرم می‌کنند

اینجا را کلیک کنید تا با ده مکمل پرطرفدار آشنا شوید


خطرات مصرف بیش از حد مکمل های غذایی
بسیاری از افراد روزانه مقدار بالاتری از حد مجاز، مولتی ویتامین مصرف می‌کنند و تصورشان این است

که چون ویتامین مصرف می‌کنند مشکلی پیش نخواهد آمد، اما آیا این نگرش درستی است؟
جواب کارشناسان در این مورد منفی است و معتقدند که مصرف بیش از اندازه‌ی برخی ویتامین‌ها

و مواد معدنی می‌تواند بسیار خطرناک باشد. مصرف بیش از حد مجاز ویتامین‌ها همراه با مواد غذایی

حاوی این ویتامین‌ها می‌تواند بدن فرد را دچار مسمومیت کند. به خصوص ویتامین‌های همراه با مواد معدنی

و همین‌طور ویتامین‌های محلول در چربی مثل ویتامین‌های A، D، E و K که در بدن ساخته می‌شوند.

تذکرات مهم
از مصرف مکمل‌های غذایی برای درمان بیماری‌هایی که خودتان تشخیص داده‌اید، بدون مشورت با یک متخصص تغذیه، خودداری نمایید.

بدون اجازه پزشک به‌جای داروهای تجویزشده از مکمل‌ها استفاده نکنید، همچنین بدون تأیید پزشک آن‌ها را با داروهای تجویزشده مصرف نکنید.
اگر قرار است هرگونه عمل جراحی‌ای انجام دهید، قبل از مصرف هرگونه مکملی با یک متخصص تغذیه مشورت نمایید.
کلمه درج‌شده "طبیعی" بروی مکمل‌ها، همیشه به معنای بی‌خطر بودن آن‌ها نیست.

بی‌خطر بودن مکمل‌ها به عوامل مختلفی بستگی دارد، ازجمله: ساختار شیمیایی آن‌ها، چگونگی عملکرد آن‌ها در بدن،

چگونگی ساخت و بسته‌بندی و همچنین میزان دوز استفاده‌شده در بسته‌بندی‌ها.

برخی از گیاهان خاص (برای مثال، گیاه آذان الحمار و یا گیاه کاوا) می‌توانند به کبد آسیب برسانند.

مکمل های غذایی

پنجشنبه 16 فروردين 1397 :: 13:16 ::  نويسنده : دکترعلزاده ::  تعداد بازدید : 13

مکمل چیست؟

امروزه بسیاری از افراد همزمان با رژیم غذایی عادی و وعده‌های غذایی روزانه خود از موادی به عنوان مکمل هم استفاده می‌کنند.

البته چنانچه رژیم غذایی اصولی و علمی باشد تمام مواد غذایی به‌اندازه کافی به فرد می‌رسد و نیاز به حمایت تغذیه‌ای نیست.

مکمل‌های غذایی فقط به‌ منظور حمایت تغذیه‌ای و برای رسیدن به هدفی خاص تجویز می‌شوند. اما مکمل چیست؟

مکمل‌های غذایی به‌مثابه موادی هستند که به‌عنوان تکمیل‌کننده یک رژیم غذایی طبیعی مورداستفاده قرار می‌گیرند.

آن‌ها از مواد غذایی یا سایر ترکیبات به‌صورت غلیظ شده تهیه می‌شوند و دارای ارزش غذایی و یا اثر فیزیولوژیک در بدن شما می‌باشند.

آن‌ها به‌صورت تک‌ماده‌ای و یا به‌صورت ترکیبی ساخته می‌شوند. مکمل‌ها به شکل‌های مختلفی ساخته می‌شوند،

ازجمله: کپسول، قرص، قرص‌های مکیدنی، پودر، آمپول، شیشه‌های قطره‌چکان، و دیگر اشکال مشابه، آن‌ها به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند

که واحدهای مشخصی از مواد را در خود جای دهند، این مواد می‌تواند شامل ویتامین‌ها، مواد معدنی، گیاهی،

عصاره‌ها و دیگر مواد تشکیل‌دهنده آن‌ها باشد

مکمل و انواع آن
به آنچه که کامل کننده رژیم غذایی مورد نیاز افراد است، “مکمل” گفته می‌شود.

انرژی مکمل‌ها بر اساس نوع آن‌ها متفاوت است. به‌طور کلی مکمل‌های غذایی شامل مواد غذایی

یعنی کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها، چربی‌ها، املاح، مواد معدنی و ویتامین‌ها هستند.

انواع مکمل:

ویتامین‌ها و مواد معدنی
گزارش‌شده است بخش زیادی (97 درصد) از افرادی که به‌طور منظم از مکمل‌های غذایی استفاده می‌کنند،

مکمل‌هایی را مصرف می‌کنند که در دسته ویتامین‌ها و مواد معدنی جای می‌گیرند.

محبوب‌ترین انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی مصرف‌شده عبارت‌اند از:

مولتی‌ویتامین‌ها، ویتامین D، کلسیم، ویتامین C ، ویتامین B یا B کمپلکس.

مکمل‌های خاص
بزرگ‌ترین گروه مکمل‌های خاص شامل اسیدهای چرب امگا 3 می‌شود که در روغن ماهی یافت می‌شود.

به‌طورکلی این مکمل برای کاهش فشارخون و درمان آرتریت روماتوئید استفاده می‌شود،

صرف‌نظر از این دو مورد این مکمل مزایای دیگری نیز دارد. دیگر مکمل‌های اختصاصی عبارت‌اند از:

فیبرها، پروبیوتیک‌ها، گلوکوزامین / کندروایتین و کوانزیم Q10.

گیاهان و داروهای گیاهی
صرف‌نظر از افراد زیادی که از گیاهان و داروهای گیاهی استفاده می‌کنند، گروه زیادی از افراد به‌صورت منظم چای سبز مصرف می‌کنند.

دیگر مواد طبیعی که برای افراد استفاده‌کننده از ترکیبات گیاهی موردتوجه است، عبارت‌اند از: سیر، کرنبری، اکیناسه و جینسنگ.

مکمل‌های ورزشی، چاقی و لاغری
عده‌ای از افراد مکمل‌ها را برای اهداف ورزشی ، تغذیه‌ای و یا مدیریت وزن (افزایش وزن یا کاهش وزن) خود استفاده می‌کنند

، که تخمین زده می‌شود این افراد 19 درصد استفاده‌کنندگان از مکمل‌های غذایی را تشکیل ‌دهند

. از این گروه، رایج‌ترین مکمل‌ها عبارت‌اند از: مکمل‌های پروتئینی، ژل و نوشابه‌های انرژی‌زا مکمل گارسینیا کامبوجیا (تمبر هندی)

، قهوه سبز و نوشیدنی‌های افزایش‌دهنده حجم آب بدن.

مکمل‌های ورزشی غیر هورمونی معمولاَ حاوی همان موادی است که در مکمل‌های غذایی یافت می‌شود.

اما ترکیبات و مقدار مصرف آن بر اساس میزان نیاز ورزشکاران است. مکمل‌های ورزشی هورمونی علاوه بر مواد غذایی

دارای هورمون‌ها و پیش‌ساز هورمون‌ها نیز هستند.

فرق مکمل‌غذایی با غذا
مکمل غذایی برای کودکان و سالمندان به دفعات تجویز می‌شود. دکتر لطفعلی پورکاظمی در کتاب “ورزش،

درمان بیماری‌ها” تاکیده کرده که معمولاً مکمل غذایی، خالص‌تر، کم حجم‌تر، قابل جذب‌تر و بدون مواد غیر مؤثر و مواد زاید است.

در مکمل‌های غذایی ترکیبات غذایی به‌صورت کربوهیدرات‌ها، اسیدهای آمینه، اسیدهای چرب و گلیسرول

، مواد معدنی و املاح و ویتامین‌ها که در واقع کوچکترین واحدهای ساختمانی ترکیبات غذایی است، موجود است.

مکمل غذایی چیست؟؟اینجا را کلیک کنید

دلیل استفاده از مکمل غذایی به جای غذا یا در کنار آن
گاهی اوقات شرایط افرادی به گونه‌‌ای است که باید ترکیبات غذایی بیشتری به وی برسد پس لازم است غذا کم حجم‌تر،

خالص‌تر و قابل جذب‌تر باشد. تصور کنید برای حمایت تغذیه‌ای فردی لازم است به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن

وی که ۷۰ کیلوگرم است روزانه ۲ گرم پروتئین به او برسد. در چنین شرایط خاصی اگر تنها راه رساندن پروتئین، گوشت در نظر گرفته شود

با توجه به نوع گوشت لازم است حدود ۷۰۰ تا ۱۴۰۰ گرم گوشت در رژیم روزانه این فرد لحاظ شود.

به طور حتم تحمل چنین رژیم سنگینی برای هر فردی مشکل است پس مصرف مکمل‌های پروتئینی توصیه می‌شود

که کم حجم‌تر و خالص‌تر هستند. در مورد ورزشکاران هم به دلیل تمرینات سنگین و حرفه‌ای که انجام می‌دهند،

ضرورت دارد که از مکمل‌های غذایی استفاده کنند. البته از نوع مجاز.

ده مکمل پرطرفدار را بشناسیم


صلاحیت تجویز مکمل‌ با کیست؟
طبق قانون مسئول تجویز مکمل باید شماره نظام پزشکی داشته باشد. یعنی اینکه معمولاً صلاحیت تجویز مکمل غذایی با پزشک است.

یک پزشک وظیفه دارد پس از گرفتن شرح‌ حال و معاینات دقیق و گاهی هم آزمایش‌های پاراکلینیک، وضعیت صحت و سلامت فرد را بررسی کند.

در واقع این وظیفه پزشک است که نوع رژیم غذایی را مشخص کند. ممکن است رژیم غذایی معمولی، کم کالری یا پر کالری،

کم پروتئین یا سرشار از پروتئین، کم نمک، مایعات، سبزیجات پخته و یا رژیم‌های خاص باشد. البته تهیه منوع غذایی

و نگارش رژیم غذایی بر اساس دستور پزشک توسط کارشناس تغذیه صورت می‎گیرد.

آیا مربیان ورزشی صلاحیت تجویز مکمل‌های غذایی را دارند؟
پاسخ این پرسش “نه است”. در کتاب “ورزش، درمان بیماری‌ها”، پورکاظمی در این مورد چنین توضیح داده است:

هر چند که پزشکان داروساز و همچنین متخصصین و کارشناسان تغذیه از انواع مکمل‌ها و داروها اطلاعات

ارزشمند و آکادمیک دارند اما مسئولیت قانونی بر اساس مصوبات نظام پزشکی و وزارت بهداشت به عهده کسی است

که مجاز به نسخه نویسی است چراکه این پزشکان هستند که باید در محاکم قضایی برابر شکایات

و عوارض احتمالی داروها و مکمل‌ها پاسخگو باشند.

البته کارشناسان تغذیه می‌توانند در برنامه نویسی رژیم غذایی و مکمل‌ها و سایر مواردی که برای کاهش وزن

یا ازدیاد وزن و یا تغذیه در انواع بیماری‌ها اقدام کنند اما از لحاظ علمی و قانونی همه چیز متوجه پزشک است.

مثلاَ یک داروساز علیرغم آنکه در حیطه داروشناسی، از موارد مصرف و منع مصرف، تداخلات دارویی،

عوارض جانبی و مسائل دیگر دارای علم کافی است اما هرگز در تجویز دارو دخالت نمی‌کند و بدون نسخه و تجویز پزشک دارو نمی‌دهد.

در تغذیه نیز شرایط به همین گونه است. در مشخص کردن نوع رژیم غذایی و تجویز مکمل‌های غذایی مسئولیت علمی و قانونی متوجه پزشک است

و هیچ‌گاه صلاح نیست که افراد غیر مسئول و غیر متخصص از جمله دوستان و آشنایان و مربیان ورزشی اقدام به نگارش و توصیه رژیم غذایی نمایند.

هرچند اکثر مکمل‌های غذایی موجود در بازار مکمل‌ها در جهان امروز از بهترین مواد پروتئینی، ویتامینی، املاح معدنی و ترکیبات قندی تشکیل شده‌اند

اما بسیار پیش آمده که در رقابت بین شرکت‌های بزرگ سازنده این مواد در دنیا، برای فروش و سودآوری بیشتر،

از ترکیبات استروئیدی و مواد غیر مجاز و سرطان‌زا استفاده می‌شود. ضمن اینکه بعضی از مکمل‌ها

در شرایط غیر بهداشتی آماده و تهیه می‌شوند و سمومی در خود دارند که موجب ناراحتی‌هاب گوارشی می‌شوند.

در اینجا با بهترین مکمل ها آشنا شوید

با این اوصاف بهتر آنکه با خوردن غذاهای طبیعی مناسب و متعادل و متنوع، تندرستی بدن را تضمین کنیم.

چون به هر حال ویتامین‌ها و املاح برای تندرستی و سلامت بدن ضروری‌اند و اگر غذاهای متنوع براساس انرژی مورد نیاز مورد استفاده قرار بگیرد

به مصرف مکمل‌ها نیازی نخواهد بود.

مکمل چیست؟

پنجشنبه 16 فروردين 1397 :: 13:09 ::  نويسنده : دکترعلزاده ::  تعداد بازدید : 8

قرص‌ چای سبز در صورتی که تنها حاوی گیاه چای سبز باشد، دقیقا همان خاصیت چای سبز را دارد و می‌تواند

به افزایش متابولیسم بدن کمک کند و روند جذب چربی‌ها را در بدن کاهش دهد. مصرف این قرص‌ مانند

چای سبز باید بر اساس قاعده باشد، زيرا زیاده‌روی در مصرف این قرص با وجود آنکه گیاهی و طبیعی است

می‌تواند همان عوارض چای سبز را داشته باشد.

قرص چای سبز طی یک فرایند چند مرحله ایی ساخته و پرداخته میشود . برگ های چای سبز خشک شده فشرده شده پودر شده

، در برخی موارد مواد موثر آن توسط آب گرفته میشود تا به شکل قرص یا کپسول دربیاید و یا

خود برگ ها به صورت خالص و بدون مواد اضافی پودر شده و به کپسول تبدیل میشود.

پودر چای سبز خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش می دهد زیرا از تجمع پلاکت های خون جلوگیری کرده انبساط عروقی خون را بهبود میبخشد .

همچنین موجب آرامش خاطر گردیده و به همین منظور مصرف شبانه این کپسول آرامبخش می باشد

کاتشین (Catechine ) های موجود در چای سبز و قرص چای سبز و ترکیبات موجود در پلی فنول ها،

خاصیت آنتی اکسیدان قوی داشته که رادیکال های آزاد را غیر فعال میکنددرنتیجه سبب سلامتی بافت ها می گردد.

این دسته از ملکول ها به علت خاصیت ترموژنیک و گرمازائی موجب کاهش وزن می گردند، همچنین

با سوخت و سوز وافزایش مصرف کالری نیز در درمان چاقی و در نتیجه کاهش وزن بکار میروند

یکی دیگر از خاصیت های مهم قرص چای سبز كاهش كلسترول خون مي باشد.

قرص چاي سبز موجب كاهش چربي هاي بد خون (LDL) و تري گليسريد ها شده و بالعكس موجب افزايش چربي هاي

خوب خون (HDL) كه براي بدن مفيد مي باشند مي گردد،همچنين بدن را در مقابل اكسيداسيون چربي ها و تجمع آنها محافظت مي نمايد.

این نكته حائز اهمیت است كه استفاده از این داروها، به تنهایی برای كاهش وزن، به هیچ عنوان یك راه درمان

اصولی نیست و فرد حتماً احتیاج به رژیم غذایی مناسب تحت مراقبت یك رژیم درمان و فعالیت بدنی منظم دارد.

نکات حائز اهمیت درباره ی مصرف قرص چای سبز بدین صورت است که فرد مجاز است

اشته باشد از جمله باعث بی قراری، تحریک پذیری، بی خوابی، سردرد، سرگیجه و تپش قلب گردد.
همچنین در بیماران قلبی، کلیوی، ناراحتی های روانی مانند اضطراب، پرکاری تیروئید و در کسانی

که معده حساس دارند بهتر است با احتیاط مصرف شود.
چای سبز ممکن است اثر ضد انعقادی وارفارین را کاهش دهد، بنابراین افراد تحت درمان با وارفارین، در مصرف قرص چای سبز احتیاط کنند.
قرص چای سبز ممکن است باعث کاهش هورمون هایی مانند تستوسترون، استادیول و انسولین در خون گردد.
به دلیل وجود تانن در چای، بهتر است قرص چای سبز با دو ساعت فاصله از ترکیبات آهن دار مصرف شود.
قرص چای سبز در افراد حساس به کافئین منع مصرف دارد.
همچنین در دوران بارداری و شیردهی مصرف نگردد.

در نهایت می‌توان به این نتیجه رسید که نوشیدن چای سبز یا مکمل‌های حاوی آن همچون قرص چای سبز

به همراه با برنامه غذایی برای کنترل میزان مصرف کربوهیدرات‌ها و ورزش را می‌توان به عنوان مثلثی

برای حفظ سلامتی و تناسب اندام نام برد.

قرص چای سبز چیست؟

پنجشنبه 16 فروردين 1397 :: 12:59 ::  نويسنده : دکترعلزاده ::  تعداد بازدید : 8

ساختمان مفصل چگونه است؟

معمولا در محل مفصل استخوان ها قدری حجیم تر میشوند تا سطح تماس آنها با یکدیگر بیشتر شود.

این افزایش سطح تماس هم موجب حرکت بهتر و هم پایداری بیشتر در حین حرکت میشود.

مفصل قسمتی از سیستم حرکتی بدن انسان است که فعالیت زیادی دارد

و به علت همین فعالیت زیاد است که بیش از قسمت های دیگر این سیستم دچار اختلال در عملکرد میشود. بیشترین بیماری های سیستم حرکتی بدن در مفاصل است.

درد، تورم و خشکی در حرکت از معمول ترین مشکلات سیستم حرکتی است

که به علت اختلال در کارکرد مفصل بوجود میاید.

از لحاظ کارکردی سه نوع مفصل در بدن انسان وجود دارد.

مفصل متحرک یا دی آرتروز Diarthrosis
در این نوع مفاصل دو استخوان تشکیل دهنده مفصل کاملا آزادانه در کنار یکدیگر حرکت میکنند.

مانند مفصل مچ دست یا زانو. در مفصل زانو استخوان درشت نی کاملا در مقابل استخوان ران حرکت کرده

و به جلو و عقب میرود.

مفصل نیمه متحرک یا آمفی آرتروز Amphiarthrosis
در این نوع مفاصل استخوان های تشکیل دهنده مفصل توسط بافتی دیگر به یکدیگر چسبیده اند.

گرچه این استخوان ها میتوانند نسبت به هم حرکت کنند ولی این حرکت آزادانه و کامل نیست.

به عنوان مثال میتوان از مفاصل بین دو مهره کمری یا مفصل بین استخوان های

درشت نی و نازک نی در ناحیه زانو نام برد.

مهره های کمر به توسط دیسک بین مهره ای به هم متصل میشوند.

گرچه با تغییر شکل دیسک مهره ها میتوانند کمی نسبت به هم حرکت کنند ولی این حرکت محدود است.

مفصل بدون حرکت یا سین آرتروز Synarthrosis
در این مفاصل دو سر استخوان ها به توسط غضروف یا رباط به هم متصل شده

و عملا حرکتی بین دو استخوان وجود ندارد. مثل مفصل بین استخوان های جمجمه

گرچه جمجمه از تعدادی استخوان صفحه های در کنار هم درست شده است که از هم جدا هستند ولی این استخوان ها نسبت به هم حرکتی ندارند.

غضروف
غضروف بصورت لایه ای است که انتها های استخوان ها را پوشانده و موجب روان شدن

حرکت دو استخوان نسبت به یکدیگر میشود


کپسول مفصلی
کپسول مفصلی پرده یا کیسه ایست که دور تا دور مفصل را پوشانده است

و در بالا و پایین در محلی که غضروف تمام میشود محکم به استخوان میچسبد.

کپسول مفصلی یکی از ساختمان هایی است که موجب نگه داشته شدن دو سر استخوان

در محل مفصل در کنار هم میشود


رباط یا لیگامان Ligament
رباط یا لیگامان نوارهایی از بافت لیفی یا فیبرو و بسیار محکم هستند

که در اطراف مفصل و بیرون کپسول مفصلی قرار گرفته و موجب پایداری مفصل میشوند.

رباط ها مانع از حرکت مفاصل در جهات خاصی میشوند تا بدین وسیله موجب شوند

تا مفصل فقط در جهت های معینی حرکت کند. در اغلب اوقات رباط ها

به کپسول مفصلی چسبیده و جزئی از آن هستند.

لایه سینوویال Synovial membrane
لایه سینوویال یک لایه سلولی ظریف است که سطح داخلی کپسول مفصلی را میپوشاند

و وظیفه آن ترشح مایع سینوویال Synovial fluid است. مایع سینوویال مایع لزج و لغزنده ایست

که در درون کپسول مفصل است و در بین سطوح مفصل موجب روان شدن

لغزش غضروف ها بر روی هم میشود. این مایع همچنین غضروف مفصلی را هم تغذیه میکند.


منیسک Meniscus
منیسک در مفصل زانو وجود دارد. از جنسی شبیه غضروف است

و موجب افزایش پایداری مفصل شده و نقش جذب کننده شوک های ناشی

از ضربات ناگهانی به مفصل را هم بازی میکند.

ساختمان مفصل چگونه است؟

پنجشنبه 16 فروردين 1397 :: 12:40 ::  نويسنده : دکترعلزاده ::  تعداد بازدید : 9

بهترین مکمل های خوراکی

چه ما واقعا به مکمل های غذایی نیاز داشته باشیم، چه نه! آمار فروش این مکمل‌ها نشان می‌دهند

که بسیاری از مردم در حال مصرف مداوم این مکمل‌ها هستند.

بنابراین تصمیم داریم برخی از پرطرفدارترین مکمل های غذایی

را در ادامه به شما معرفی و درباره‌ی آنها با شما صحبت کنیم.

در اینجا با ده مکمل پرطرفدار میان مردم آشنا میشویم اما قبل از آن بخوانید : مکمل چیست؟

۱. مولتی ویتامین‌ها
مدت طولانی است که مولتی ویتامین‌های مینرال به عنوان جبران‌کننده‌ی

کمبود موادمغذی بدن، مصرف روزانه دارند.

گاروتو در این خصوص معتقد است در صورتی‌که مصرف مولتی ویتامین‌ها

یک‌بار در روز و بر اساس جنس و سن فرد مصرف کننده باشد،

هیچ‌گونه صدمه‌ای به بدن نخواهد زد. بهتر است یک بار در روز یا زمان‌‌هایی

که موادغذایی کافی دریافت نمی‌کنید، مولتی ویتامین مصرف کنید،

اما سعی کنید از مولتی ویتامین‌هایی استفاده کنید که بیشتر از یک مکمل باشد

و بتواند شکاف حاصل از کمبود مواد مغذی را برای بدن پر کند.

۲. جایگزین‌های خوراکی
مواد پودری و مایعی که با نام‌های تجاری مختلف در بازار وجود دارد،

واجد شرایطی که به عنوان مکمل های غذایی شناسایی شوند، نیستند،

اما از آنجایی که اکثر افراد این نوع مواد را به عنوان مکمل غذایی می‌شناسند،

در این لیست ۱۰تایی گنجانده شده‌اند.

گاروتو می‌گوید: «اگر کسی به خاطر بیماری نمی‌تواند برخی از گروه‌های غذایی را مصرف کند،

می‌تواند از این مکمل‌ها استفاده کند. اما در هر صورت مصرف انواع مواد مغذی

با خوردن غذا در صورتی که مشکلی برای فرد به وجود نیاید،بسیار بهتر خواهد بود.»

درباره‌ی رابطه‌ی این نوع مکمل‌ها و کنترل وزن می‌توان گفت مصرف جایگزین‌های خوراکی

به عنوان یک وعده‌ی غذایی همراه با ورزش و رژیم غذایی مخصوص، کالری را در بدن تنظیم می‌کند.

۳. مکمل های ورزشی
این نوع مکمل‌ها شامل طیف گسترده‌ای از مکمل های غذایی

با عملکرد ورزشی و کاهش وزن به صورت قرص، پودرها، مواد یا نوشیدنی‌های فرموله شده،

هستند که نه تنها برای آبرسانی به بدن بلکه به منظور افزایش فعالیت بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این محصولات ساختاری دقیق و ظریف، اما کارکردی افزایشی برای بدن دارد.

در واقع شما نمی‌توانید یک هفته‌ با مصرف مکمل‌های ورزش۵ی،

عضلات حجیم شده‌ی جذاب داشته باشید. اما در صورت استفاده درست می‌توانید

به مرور زمان به هدف خود برسید.

دکتر کریس کلارک (Kris Clark)، مسئول تغذیه‌ی ورزشی دانشگاه پن، معتقد است:

«معمولا برای انتخاب مکمل های غذایی ورزشی بسیار با دقت عمل کنید». او می‌گوید:

«من برای بالابردن عملکرد ورزشی، استفاده از مواد خوراکی طبیعی

با زمان‌بندی مناسب بین مصرف مواد غذایی و مایعات را به مکمل های غذایی ترجیح می‌دهم

و فکر می‌کنم حتی برای بازیابی سلول‌های عضلانی بعد از تمرینات ورزشی

یا حوادث حین ورزش نمی‌توان روی این مکمل‌ها حساب کرد.»

او تاکید فراوانی بر مصرف شیر کاکائو دارد؛ این نوشیدنی حاوی کربوهیدرات،

پروتئین و مایعات کافی است که به تنهایی منجر به بهبود عملکرد بدن می‌شود.

کراتین یکی از محبوب‌ترین مکمل‌های ورزشی است که بیش از صد مورد مطالعه روی آن نشان می‌دهد:

این مکمل روی بهبود و بازسازی عضلات در ورزشکارانی که تمرینات سنگین مداوم انجام می‌دهند

یا به صورت کوتاه‌مدت اما مستمر فعالیت‌های ورزشی مثل دوی سرعت و

وزنه‌برداری انجام می‌دهند، مؤثر است. روی ورزشکاران استقامتی یا میدانی تأثیر چندانی ندارد.

باید توجه داشته باشید که در صورت مصرف این مکمل باید بدن را همیشه هیدراته نگه دارید

(به اندزه‌ی کافی آب بخورید) تا دچار گرفتگی عضلات نشوید.

انواع محرک‌ها هم معمولا جزو مواد مشترک اکثر مکمل‌های ورزشی هستند.

برخی از مواد حاوی کافئین، می‌توانند عملکرد بدن را بهبود بخشند،

اما دوستان عزیزم ماده‌ای مثل کافئین نوشدارو نیست و باید فقط بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد.

به طور کلی به نظر می‌رسد یک فنجان قهوه یا یک لیوان نوشیدنی انرژی‌زای مورد تأیید،

برای تقویت قوای بدن کافی است. چون بعضی مکمل های غذایی ممکن است

حاوی مواد خاصی باشند که وضعیت بدن را دچار بحران کنند.

۴. کلسیم
کلسیم یکی از مواد معدنی است که معمولا رژیم غذایی اکثر افراد با کمبود آن مواجه است.

با این‌حال کارشناسان معتقدند که هر فرد باید کلسیم مورد نیاز بدن را از مواد غذایی طبیعی

مانند محصولات لبنی، غذاهای غنی شده، سبزیجات تیره، دانه‌ی سویا، لوبیا، ماهی و کشمش بدست بیاورد.

کارشناسان تغذیه برای جبران کمبود کلسیم، مصرف سه وعده لبنیات کم چرب

در روز را توصیه می‌کنند اما بسیاری از افراد از مصرف این منابع عظیم کلسیم اجتناب می‌کنند.

گاروتو در این‌باره معتقد است که خیلی از افراد عدم علاقه به لبنیات را به غلط حساسیت

به لاکتوز تفسیر می‌کنند؛ در صورتی‌که ممکن است واقعا این‌طور نباشد.

بهتر است اگر حساسیت به لاکتوز در مورد شما تشخیص داده نشده،

دوباره برای مصرف لبنیات تلاش کنید. سعی کنید با وعده‌های مختصر،

خوردن لبنیات همراه با رژیم غذای‌تان را تمرین کنید. می‌توانید

با مصرف مواد لبنی کم‌لاکتوز مانند پنیر کهنه یا ماست شروع کنید.

گاروتو می‌گوید: «اگر قرار است از مکمل کلسیم استفاده کنید بهتر است

به سیترات کلسیم یا لاکتاک توجه ویژه‌ای داشته باشید، این فرم کلسیم بهتر توسط بدن جذب می‌شود.»

۵. ویتامین‌های گروه B
ویتامین‌های گروه B شامل تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک،

ویتامین B6 و ویتامین B12 هستند که به عقیده‌ی بسیاری از کارشناسان، نیازی به مصرف آنها نداریم.

گاروتو در مورد ویتامین‌های گروه B می‌گوید: «در خصوص این گروه ویتامینی،

افسانه‌های فراوانی وجود دارد؛ چون بسیاری معتقدند که ویتامین B، استرس را کاهش می‌دهد

و آنها را وقتی در ترافیک گیر کرده‌اند، تبدیل به آدم مهربان‌تری می‌کند. اما تحقیقات قابل

ملاحظه‌ای درباره‌ی این خاصیت ویتامین B وجود ندارد و از طرفی رژیم غذایی

ما حاوی مقادیر زیادی از این ویتامین است که بدن را از نیاز به مصرف مکمل ویتامین B بی‌نیاز می‌کند.»

اما در این مورد استثنایی وجود دارد و آن هم نیاز به مصرف ویتامین B12 در سالمندان است.

چون همچنان که سن ما بالاتر می‌رود، توانایی جذب این ویتامین در بدن‌مان کم می‌شود.

اما بسیاری از ما باید از مصرف این مکمل اجتناب کرده و ویتامین‌های گروه B مورد نیاز بدن‌مان را با مصرف حبوبات، سبزیجات سبز تیره، آب پرتقال و غذاهای غنی شده، تأمین کنیم

و افرادی که شرایط خاصی دارند یا وضعیت بدنی‌شان به‌گونه‌ای است

که این گروه ویتامین را جذب نمی‌کنند، باید از این مکمل‌ها استفاده کنند.

۶. ویتامین سی
هرچند دلایل کمی در اثبات این موضوع وجود دارد، اما ویتامین C از نظر بسیاری

از افراد به عنوان ماده‌‌ای است که در مقابل سرماخوردگی به کمک ما می‌آید.

گاروتو می‌گوید: «هرچند شواهد اندکی در اثبات تأثیر ویتامین C روی سرماخوردگی موجود است،

اما خبر خوب این است که مصرف این مکمل تا حدود ۱۰۰۰میلی‌گرم در روز هیچ آسیبی به بدن نمی‌رساند

و از آنجایی که این ویتامین محلول در آب است، مقادیر اضافی آن با ادرار دفع می‌شود.»

اگر شما خدایی نکرده دچار زخمی در بدن باشید پزشک ممکن است

برای التیام زخم‌تان مصرف ویتامین‌ C را به شما توصیه کند. اما نگران نباشید،

زخم‌ها با خوردن منابع غذایی غنی از ویتامین C مثل پرتقال، فلفل،

گریپ فروت، هلو، پاپایا، آناناس، کلم بروکلی، توت فرنگی، گوجه فرنگی و خربزه التیام پیدا می‌کنند.

۷. گلوکزامین و کندراتین (Glucosamine and Chondroitin)
این گروه از مکمل های غذایی اغلب توسط افرادی که مبتلا به درد مفاصل هستند، استفاده می‌شود.

در تحقیقی که درباره‌ی تأثیر این مکمل‌ها در نشریه‌ی پزشکی نیوانگلند منتشر شد، مشخص شد

این نوع مکمل‌ها به تنهایی یا با ترکیبات دیگر کمک چندانی به مبتلایان به درد‌های آرتروز زانو نکرده،

ولی در یکی از گروه‌های مورد بررسی در این تحقیق با دردهای متوسط تا شدید،

این ترکیبات کمی مؤثر بوده است.

در حالی که شواهد موجود قطعی نیستند، اما بسیاری از پزشکان معتقدند

که این نوع ترکیبات، درد بیماران‌ را تسکین داده است. ادواردو باتی (Eduardo Baetti) روماتولوژیست می‌گوید:

«حدود ۴۰درصد از بیماران مبتلا به آرتروز، برای چهار تا هشت هفته ۱۵۰۰ میلی گرم گلوکزآمین و ۱۲۰۰ میلی گرم سولفات کندراتین در روز مصرف می‌کنند.

اما بسیاری از آنها دردشان فقط با مصرف تیلنول کمتر می‌شود.»

۸. داروهای هومیوپاتی
این داروها از لحاظ فنی مکمل غذایی محسوب نمی‌شوند، اما محبوبیت زیادی بین عموم دارند.

هومیوپاتی یا طب هومیوپاتی که قدمت آن به اواخر قرن ۱۸ می‌رسد، معتقد است

که بدن ما خودش را درمان می‌کند. در این نوع درمان اعتقاد بر این است که

اگر یک مقدار خاص از یک ماده باعث بروز علائمی در یک فرد سالم شود

در صورتی‌که همان مقدار ماده را به فردی که دچار همان مشکل است بدهیم، درمان می‌شود.

موسسه‌ی ملی بهداشت آمریکا در وب سایت «طب مکمل و جایگزین» بیان می‌کند

که مطالعات انجام شده در هومیوپاتی بحث‌برانگیز است. برخی معتقدند که این نوع داروها ظاهرا مؤثرند،

در حالی که عده‌ای دیگر معتقدند این داروها تأثیری دارند که در قالب علم توضیح داده نمی‌شود.

داروهای هومیوپاتی بی‌خطر هستند چون عموما داروهای قوی‌ای نیستند

و بعید به نظر می‌رسد که بتوانند به بدن آسیب برسانند. اما آن دسته از این محصولات که کلیه‌ها،

کبد و دیگر اعضای بدن را پاکسازی مي‌کنند و همین‌طور محصولاتی که بد بکار برده شده‌اند و در واقع هومیوپاتی نیستند، سر و صدای زیادی به راه انداخته‌اند. متخصصان تاکید دارند برای استفاده از این داروها باید از مشاوره‌ی پزشک بهره برد و از مصرف خودسرانه‌ی آنها پرهیز کرد.

۹. ویتامین D
به احتمال زیاد شما هم ممکن است جزو افرادی باشید

که بدن‌تان به اندازه‌ی کافی ویتامین D دریافت نمی‌کند.

کارشناسان معتقدند که مقداری از ویتامین D که افراد از رژیم غذایی خود دریافت می‌کنند

برای جلوگیری از بیماری‌های مزمن و پوکی استخوان کافی نیست.

همه‌ی شواهد نشان می‌دهد که نوزادان و بزرگسالان می‌توانند

دریافت ۱۰۰۰واحد ویتامین D در روز را بدون ایجاد مسمومیت، تحمل کنند.

مصرف روزانه‌ی مکمل ویتامین D یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند

سطح ویتامین D خون را به حالت عادی در بیاورد.

انواع مواد غذایی غنی از ویتامین D مانند شیر غنی شده

و غلات و حبوبات، ماهی سالمون، ماهی تن و… می‌تواند ویتامین D مورد نیاز را تا حدی تأمین کند.

از طرفی می‌توانید با متخصص پوست خود در مورد قرار گرفتن در معرض نور خورشید طوری که به پوست‌تان آسیب نزند و مؤثر هم باشد، صحبت کنید و مقداری از ویتامین D مورد نیاز بدن را اینگونه تأمین کنید.

۱۰. روغن ماهی
۹۵درصد فروش مکمل های غذایی به روغن‌ ماهی اختصاص دارد.

آلیس لیختن اشتاین (Alice Lichtenstein) رئیس کمیته‌ی تغذیه‌ی انجمن قلب آمریکا معتقد است:

«مگر در مواردی که پزشک برای بیماری‌های قلبی یا سطوح بالای تری‌گلیسیرید، مصرف روغن ماهی را توصیه می‌کند، شما نیازی به مصرف مکمل‌های روغن ماهی ندارید.»

از آنجایی‌که اسیدهای چرب امگا ۳ محافظ قلب هستند، توصیه می‌شود

دوبار در هفته ماهی‌های چرب مثل سالمون مصرف کنید. اما باید توجه داشت،

هرچند بعضی افراد معتقدند که روغن ماهی کلسترول را پایین می‌آورد

اما مطالعات نشان می‌دهد که این فرضیه درست نیست و این مکمل‌ها حتی ممکن است

در فرد سالم تأثیر چندانی نداشته باشند.

در صورتی‌که شما ماهی‌های چربی مثل سالمون را دوست ندارید می‌توانید

ماهی تن کنسرو شده را جایگزین آن کنید؛ اما باید آن را بدون نان و سرخ‌نشده مصرف کنید.

غذاهایی مانند روغن کانولا، سویا، کتان، گردو و جلبک دریایی، همگی منابع امگا ۳ هستند؛

اما هرگز نمی‌توانند جایگزین روغن ماهی باشند. اکثر افراد امگا ۳ را همراه با غذا دریافت نمی‌کنند

و معمولا سطح جیوه‌ی خون آنها بالا می‌آید، چون غذاهایی که معمولا می‌خورند به کافی اسیدهای چرب امگا ۳ ندارد.

کارشناسان معتقدند قوانین کلی برای انتخاب صحیح مکمل های غذایی وجود دارد

که اولین آنها انتخاب مکمل‌ها از برندهای قابل اعتماد و تجربه‌شده در بازار است.

گاروتو معتقد است: «از آنجایی‌ که در ساخت بعضی از مکمل‌ها از مواد تقلبی و فلزات سنگین آلوده کننده

استفاده می‌شود اینکه از کدام برند استفاده می‌کنید مهم است،

تا مطمئن باشید که درون قوطی همان چیزی است روی برچسب دارو آمده است.»

بهترین مکمل ها را از اینجا بخرید

نکته‌ی دوم این است که باید اطمینان کنید محصول مورد نظر همان تأثیری را دارد،

که مدعی آن است. مثلا یک مکمل ورزشی ادعا می‌کند که می‌تواند در عرض یک هفته ۱۰ کیلوگرم عضله برای‌تان بسازد اما آیا واقعا چنین عملکردی خواهد داشت؟!

بهترین مکمل های خوراکی

دوشنبه 7 اسفند 1396 :: 15:59 ::  نويسنده : دکترعلزاده ::  تعداد بازدید : 19

آنفولانزای ۲۴ ساعته نام بیماری خاصی است که هیچ ارتباطی با آنفولانزا ندارد و فقط شباهت اسمی با این بیماری دارد. دلیل به وجود آمدن این بیماری گسترش ویروسی به نام نوروویروس در بدن می باشد. علائم این بیماری شامل موارد زیر می باشد:

همه چیز در رابطه با آنفولانزا و تفاوت آن با آنفولانزای ۲۴ ساعته

يکشنبه 27 اسفند 1396 :: 16:01 ::  نويسنده : دکترعلزاده ::  تعداد بازدید : 19

مصرف زیاد الکل یکی از دلایل بروز کبد چرب می باشد. در صورتی که مصرف الکل متوقف شود، کبد چرب در عرض ۶ ماه و خود به خود درمان خواهد شد. اما اگر مصرف الکل ادامه یابد امکان دارد این بیماری به سیروز کبد نیز تبدیل شود.

کبد چرب ، راه های تشخیص و درمان آن

دوشنبه 7 اسفند 1396 :: 14:37 ::  نويسنده : دکترعلزاده ::  تعداد بازدید : 20

همه ما برای یک بار هم که شده سردرد را تجربه کرده ایم. گاهی اوقات سردردهای ما به قدری شدید می شود، که تحمل آن بسیار سخت است. در این حالت، هیچ قرص و مسکنی درد ما را تسکین نمی دهد. بنابراین، همواره به دنبال راه هایی موثرتر برای تسکین درد خود هستیم.

اگرچه هیچ درمان قطعی ای برای سردرد وجود ندارد، اما با استفاده از برخی روش ها می توان تا مقدار بسیار زیادی از درد کاست و به بهبودی کمک کرد. در ادامه چند راه حل ساده و کاربردی را برای درمان سردردهای این چنینی به شما معرفی می کنیم:

فلفل قرمز

مطالعات نشان داده است که استفاده از فلفل قرمز می تواند برای کاهش سردرد بسیار مفید باشد.

فلفل با ترشح ماده ای به اسم P می تواند هر گونه درد، از جمله سردرد، را کاهش دهد.

البته اگر هم به چشیدن مزه تند فلفل علاقه ای ندارید،‌ می توانید از روش زیر استفاده کنید:

۴ پیمانه آب را با نصف قاشق چای خوری فلفل ترکیب کنید. سپس دو پنبه را به این ترکیب آغشته کرده و در سوراخ های بینی خود بگذارید. این روش ممکن است سوزشی خفیف در سوراخ های بینی شما ایجاد کند، اما در کاهش درد بسیار موثر است.

یخ

یکی از دلایل سردرد فشاری است که به رگ های خونی وارد می شود. برای کاهش سردرد می توان فشار رگ های خونی را با گذاشتن یخ روی آن ها کاهش داد.

برای سردردهای ضربانی یخ بهترین گزینه است: دراز بکشید و سپس یخ را در قسمت جلویی پیشانی، شقیقه ها و یا هر قسمت دیگری که درد شدید دارد قرار دهید.

سوراخ کردن گوش!

یکی از روش های شگفت انگیز و جالب برای کاهش سردرد میگرنی سوراخ کردن گوش است.

اگر سردردهای طولانی و شدید دارید، شاید این تنها راه حل برای شما باشد. این سوراخ باید در داخل گوش و بر روی برجستگی بیرون آمده در ناحیه مرکزی ایجاد شود.

با این که هنوز هیچ دلیل علمی ای برای کاربرد این روش وجود ندارد، اما سردردهای بسیاری از افراد با استفاده از این روش به طور کامل بهبود یافته است!

۷ روش جالب و سریع برای درمان سردرد


پیوندهای روزانه
آمار
  • افراد آنلاین : 1
  • بازدید امروز : 2
  • بازدید دیروز : 1
  • بازدید این هفته : 2
  • بازدید این ماه : 10
  • بازدید امسال : 413
  • بازدید کل : 413
  • تعداد پست ها : 10
  • تعداد نظرات : 0


 
 
تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک | قدرت : بلاگ یو